بنا به اعلام دبیر این جایزه و به نقل از هیئت دواران بخش نوجوان بیست و دومین جایزه ادبی شهید حبیب غنیپور، کتاب من و آقای همسایه نوشته علیرضامتولی از انتشارات به نشر در این حوزه بهعنوان اثر برگزیده انتخاب و معرفی شد.
به گزارش دبیرخانه این جشنواره، محمد ناصری عضو شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه (ع) و دبیر این دوره از جایزه، اعلام کرد:
داوران این بخش، از میان ۸۷۵ اثر -چاپ اول- منتشر شده در سال ۱۴۰۰، سیونُه عنوان را بعد از چند مرحله ارزیابی اولیه به مرحله نهایی آوردند. در این مرحله داوران پس از مطالعه دقیق و بحث و تبادلنظر و گفتوگو در جلسات حضوری سرانجام چهار اثر زیر را از میان این ۳۹ کتاب بهعنوان نامزدهای نهایی بخش رمان نوجوان معرفی کردند:
۱. شوپه، نوشته آریا یعقوبزاده از انتشارات قصه و داستان
۲. من و آقای همسایه، نوشته علیرضا متولی از انتشارات بهنشر
۳. پرواز اسب سفید، نوشته سیدهعذرا موسوی از انتشارات بهنشر
۴. من ضامن، نوشته مصطفی خرامان از انتشارات بهنشر
هیئتداوران بخش نوجوان معتقدند:
در سال ۱۴۰۰، رمان نوجوان به لحاظ کمّی و کیفی رشد چشمگیری نداشته که احتمالاً یکی از دلایل آن شیوع کرونا و تبعات آن بوده است. اما نباید ازنظر دور داشت که این گروه سنی حساس که در مرحله بلوغ جسمی و ذهنی قرار دارند، بیش از هر چیزی به ادبیات پرمایه هویتساز و آگاهیبخش نیازمند هستند. لذا جا دارد، مدیران فرهنگی و نظام تعلیموتربیت کشور با فراهم نمودن تمهیدات و تسهیلات مناسب، از ترویج ادبیات کودک و نوجوان –بهویژه در سطح مدارس- بهنحو مؤثر حمایت کنند. چراکه ادبیات غنی، بهترین رسانه برای ارتباط با مخاطب و مؤثرترین عامل بالندگی روحی و فکری اوست.
نتیجه نهایی بخش رمان نوجوان
هیئتداوران بخش رمان نوجوان، کتاب «من و آقای همسایه» نوشته علیرضا متولی را بهعنوان کتاب سال معرفی میکند که برخی دلایل آن عبارتند از: مخاطبشناسی مناسب و پرداختن به دغدغههای فکری و مسائل اجتماعی این گروه سنی، ایجاد کشش و خلق جهانِ داستانی جذاب و باورپذیر، شخصیتپردازی خوب و برانگیختن حس همذات پنداری در مخاطب.
همچنین در این بخش کتاب «شوپه» نوشته آریا یعقوب زاده، شایسته تقدیر دانسته شد.
توجه به موضوع حیاتی محیطزیست و خلق فضاهای طبیعتگرانه زیبا و باشکوه در قالب روایتی دلنشین و پرماجرا ازجمله دلایل این انتخاب بوده است.
گفتنی است هیئتداوران این دوره خسرو باباخانی، حبیب یوسفزاده و محمدعلی قربانی بودند.